Odobreno manje kredita

Bez autora
Feb 02 2011

Ukupno odobreni krediti na kraju novembra iznosili su 2,23 milijardi eura i bili su 1,3 odsto manji nego u oktobru. Odnos između kredita i depozita u novembru je poboljšan, pa je na jedan euro uložen u banke dolazilo 1,24 eura kredita. Taj odnos je bio bolji i u odnosu na novembar 2009. godine, kada je iznosio 1,37 eura. Odnos kredita i depozita, povećanih za ukupne uzete pozajmice, na kraju novembra je iznosio 0,887 i poboljšan je u odnosu na oktobar. U strukturi odobrenih kredita, pozajmice privredi i stanovništvu činile su 93,9 odsto, dok se preostalih 6,1 odsto odnosilo na banke, ostale finansijske institucije, neprofitne finansijske i organizacije u javnom vlasništvu. Ukupni depoziti su na kraju novembra porasli 0,2 odsto na oko 1,79 milijardi eura. U odnosu na uporedni period, depoziti bilježe pad od 4,2 odsto.

Odobreno manje kreditaUkupno odobreni krediti na kraju novembra iznosili su 2,23 milijardi eura i bili su 1,3 odsto manji nego u oktobru, pokazuju podaci Centralne banke.

Odnos između kredita i depozita u novembru je poboljšan, pa je na jedan euro uložen u banke dolazilo 1,24 eura kredita. Taj odnos je bio bolji i u odnosu na novembar 2009. godine, kada je iznosio 1,37 eura.

Odnos kredita i depozita, povećanih za ukupne uzete pozajmice, na kraju novembra je iznosio 0,887 i poboljšan je u odnosu na oktobar.

U strukturi odobrenih kredita, pozajmice privredi i stanovništvu činile su 93,9 odsto, dok se preostalih 6,1 odsto odnosilo na banke, ostale finansijske institucije, neprofitne finansijske i organizacije u javnom vlasništvu, prenosi Mina business.

Ukupni depoziti su na kraju novembra porasli 0,2 odsto na oko 1,79 milijardi eura. U odnosu na uporedni period, depoziti bilježe pad od 4,2 odsto.

Oročeni depoziti činili su 60,2 odsto ukupnih. U njihovoj strukturi najveće učešće imali su oni ročnosti od tri mjeseca do jedne godine, 35,9 odsto. Depoziti oročeni do tri mjeseca činili su 13 odsto ukupnih.

Ukupni depoziti stanovništva porasli su u odnosu na oktobar 1,7 odsto na 939,8 miliona eura, dok su u poređenju sa istim periodom 2009. bili 15,1 odsto veći.

U ročnoj strukturi depozita stanovništva na kraju novembra na one po viđenju odnosilo se 32,2 odsto, a 67,8 odsto na oročene.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik